Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nederlandse ziekenhuizen actiefst met sociale media

Meer dan de helft van de Nederlandse ziekenhuizen is te vinden op LinkedIn. Daarmee zijn de Nederlandse ziekenhuizen het actiefst bezig met sociale media. Dat blijkt uit onderzoek van Lucien Engelen van Radboud REshape & Innovation Center.
Nederlandse ziekenhuizen actiefst met sociale media

Het aantal Twitteraccounts van Nederlandse ziekenhuizen is de afgelopen anderhalf jaar gestegen van 4 naar 29. Het aantal accounts op Youtube, Hyves en RSS-feeds zijn in anderhalf jaar tijd verdubbeld. Ter vergelijking: in België zijn 22 ziekenhuizen te vinden op LinkedIn en Facebook. Een van de 91 Belgische ziekenhuizen heeft een Twitteraccount. Groot-Brittanië zit Nederland op de hielen met 21,3 procent die een Twitteraccount heeft en 40 procent met een LinkedIn-account.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    stefan Rooyackers

    Goede zaak. Ik had niet verwacht dat deze sector zo open in de maatschappij staat.
    Zijn er ook cijfers bekend van andere sectoren?

Of registreer je om te kunnen reageren.