Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hoe ziet je nettoloon eruit in 2012?

Verdien je minder dan €3.315 bruto per maand? Dan ga je er netto maximaal €13,50 op vooruit in het nieuwe jaar. Verdien je meer dan €3.315? Dan daalt je netto inkomen met maximaal €30 per maand, zo meldt de Volkskrant.
Hoe ziet je nettoloon eruit in 2012?

De netto inkomens veranderen doordat in 2012 de premie van de Zorgverzekeringwet (ZVW) lager wordt. Maakte je gebruik van de spaarloonregeling? Dan betaal je tussen de €16,91 en €26,56 per maand aan extra belasting omdat deze regeling op 1 januari 2012 vervalt.

57-plussers
Ook voor 57-plussers daalt het netto-inkomen. Voor hen vervalt de arbeidskorting op 1 januari 2012 en de doorwerkbonus voor 62-plussers valt dat jaar lager uit.

Rekentool
Je kunt zelf uitrekenen wat je netto overhoudt in 2012 met een online rekentool van HR-software-leverancier Raet. Deze tool bevat alle wetswijzigingen op het salaris vanaf 1 januari 2012. De Raet Nett app is ook beschikbaar voor iPhone en iPad.

Volkskrant, Raet
Door: redactie Nursing


Meer Nursing

Vacatures in je mailbox
Ben jij toe aan een nieuwe job of wil jij weten welke vacatures er zijn in jouw vakgebied? Meld je dan aan voor de vacature-nieuwsbrief.

Dossier Carrière
Sollicitatietips op een rij, do's en don'ts tijdens je functioneringsgesprek en het laatste carrière nieuws vind je in het dossier Carrière...

NursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl


 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.