Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Donorregistratie blijft ongewijzigd

Minister Schippers van VWS houdt vast aan het huidige donorregistratiesysteem.
Donorregistratie blijft ongewijzigd

Onderzoeken tonen niet overtuigend aan dat een ander registratiesysteem tot meer donoren leidt. Dat schreef Schippers gisteren in een brief aan de Tweede Kamer.

Zelfbeschikkingsrecht

De minister vindt dat een overgang naar een 'geen-bezwaarsysteem' (waarbij je automatisch donor bent, tenzij je aangeeft dat niet te willen) een inbreuk op het zelfbeschikkingsrecht zou betekenen. Die inbreuk is alleen te rechtvaardigen als het een aanzienlijke toename van het aantal donoren oplevert. Dat doet het niet, volgens de minister.

Ziekenhuizen en orgaantransplantaties
Minister Schippers wil een toename van het aantal orgaantransplantaties door te focussen op de ziekenhuizen. Als orgaandonatie in alle ziekenhuizen prioriteit krijgt, kan het aantal orgaantransplantaties structureel hoger zijn. In totaal zijn in Nederland 5,5 miljoen mensen geregistreerd.

RTL Nieuws
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

4 reacties

 • no-profile-image

  Martin

  Hoe durft Annamay dit een belachelijk besluit te noemen? Heeft zij geen idee wat het zelfbeschikkingsrecht inhoudt? Het is niet zo dat alles wat maar technisch mogelijk is ook maar gedaan moet worden. En mogen we als NL een eigen standpunt innemen zonder naar het buitenland te kijken. beseft zij wel dat met een toename van transplantaties andere patiënten zorg moeten ontberen, tenzij wij bereid zijn de dan hogere kosten van de gezondheidszorg te gaan dragen. Ik ben er geen voorstander van. Ik ben mens en dus sterfelijk. Misschien moeten we dat allemaal wat meer respecteren!

 • no-profile-image

  onlinedatingsites

  3000lbs

 • no-profile-image

  AlgolveBede

  A shitload

 • no-profile-image

  annamay

  belachelijk belsuit,moet je eens in het buitenland kijken.
  daar wachten de mensen gemiddeld een jaar op bv een nier en hier bijna 2 a 3 jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.