Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Opnamestop verpleeghuis opgeheven

De opnamestop in verpleeghuis De Stelle in het Zeeuwse Oostburg is opgeheven. Het verpleeghuis heeft weer voldoende personeel door aanpassing van de werkroosters en inzet van verpleegkundigen uit andere instellingen.
Opnamestop verpleeghuis opgeheven

Dit vertelt Paul Rademacher, voorzitter van de Raad van Bestuur van Woonzorg West Zeeuws-Vlaanderen, in BN De Stem. ‘Personeelsleden werken langer of op andere tijden en er zijn mensen bijgekomen, van wie een aantal nog in opleiding is’, zegt Rademacher. Hij geeft toe dat nog niet alle problemen zijn opgelost. ‘Maar met inzet van veel medewerkers gloort er wel perspectief, ook al omdat zich leerlingen aanmelden voor de nieuwe opleidingen dit najaar.’

Te weinig personeel
Eind januari voerde het verpleeghuis een opnamestop in omdat er niet voldoende gekwalificeerd personeel was. In BN De Stem benadrukt Rademacher dat De Stelle ook de afgelopen weken ruimte bleef bieden aan revalidatieopnames. Ook waren er in het Antoniusziekenhuis twee extra bedden ingericht voor verpleeghuiscliënten.

BN De Stem
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.