Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Poli helpt obese vrouwen met zwanger worden

Ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad gaat vrouwen met (ernstig) overgewicht helpen zwanger te raken.
Poli helpt obese vrouwen met zwanger worden

Dat zei een woordvoerster van het ziekenhuis maandag in een gesprek met Zorgvisie.nl. Lelystad heeft namelijk een relatief hoog percentage vrouwen dat kampt met overgewicht.

De vruchtbaarheidspoli van het ziekenhuis is daarom uitgebreid en zal vrouwen helpen met het terugdringen van hun gewicht. Volgens de woordvoerster is het voor vrouwen met overgewicht moeilijker zwanger te raken en lopen zij een groter risico op een miskraam. Bij een gewichtsverlies van 5 tot 10 procent zou de kans op een geslaagde zwangerschap al toenemen.

Extra bijdrage
De stad vroeg het rijk vorig jaar nog om een extra bijdrage om iets te kunnen doen aan de ongezonde levensstijl van veel vrouwen. Als de leefstijl van de dames in Lelystad niet verbetert, sterven in de provinciehoofdstad naar verwachting 17 procent meer vrouwen dan elders in het land.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.