Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige aangevallen in tandartspraktijk

Afgelopen dinsdag heeft een tandartspatiënt in het Drentse Nietap een ambulanceverpleegkundige aangevallen en mishandeld. De verpleegkundige raakte licht gewond.
Verpleegkundige aangevallen in tandartspraktijk

De verdachte is aangehouden en ingesloten op een politiebureau, zo meldt de politie.

Worsteling
De man was voor een gebitsbehandeling in de praktijk. Plots werd hij onwel en viel op de grond. Na melding arriveerde een verpleegkundige met ambulance. De verpleegkundige wilde de inmiddels bijgekomen man onderzoeken. Die ging om onbekende reden finaal door het lint, bedreigde de verpleegkundige en viel hem aan.

Verpleegkundige lichtgewond
Er ontstond een worsteling, waarbij beide mannen op de grond vielen. De verpleegkundige raakte daarbij lichtgewond, maar wist de man toch onder de controle te krijgen. De gewaarschuwde politie hield hem even later aan. Op het bureau verklaarde hij zich niks van het incident te kunnen herinneren.

Politie.nl
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  Truus Schouten

  Zonder geweld goed te praten, dit wil ik absoluut niet. Ik vraag me wel af of er onderzocht is of er een medische reden was waardoor deze patient door het lint ging

 • no-profile-image

  Martin

  We moeten in ieder geval af van het idee dat we ons als hulpverleners niet mogen verdedigen. Ik ben er om mensen te helpen en niet om me door wie dan ook in elkaar te laten slaan...waar dan ook.

 • no-profile-image

  Nana

  Rob, schandalig dat het je je baan heeft gekost!! Alsof het gewoon een "risico van het vak" is...

 • no-profile-image

  rob

  Helaas zijn zulke incidenten 'gewoon' geworden. Er is nu alleen meer aandacht voor. Toen ik een jaar of 10 geleden in de psychiatrie werkte was geweld tegen verpleegkundigen een regelmatig iets. Ik ben zelfs een keer op de ok tafel terecht gekomen omdat ik zo erg was toegetakeld door een 'cliënt'. Aangifte heeft uiteindelijk me mijn baan gekost.

Of registreer je om te kunnen reageren.