Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Verpleegkundige moet tijd vrij maken voor stagiair'

Tijd inroosteren voor stagebegeleiding is een belangrijk element voor de kwaliteit van de stageplek, aldus stagebegeleiders in de verpleging en verzorging.
'Verpleegkundige moet tijd vrij maken voor stagiair'

Dit blijkt uit cijfers van het panel V&V van het NIVEL. Slechts bij 30 procent van de stagebegeleiders wordt begeleidingstijd ingeroosterd. Stagebegeleiders besteden wekelijks zeker 1,5 tot 2 uur meer tijd aan stagebegeleiding dan zij daar officieel voor krijgen.

Ingeroosterde begeleidingstijd

Stagebegeleiders met ingeroosterde begeleidingstijd zijn vaker tevreden over de kwaliteit van de stagebegeleiding, ook al besteden ze in de praktijk niet meer uren aan die stagebegeleiding dan andere stagebegeleiders. Dit blijkt uit een raadpleging van de deelnemers van het Panel Verpleging & Verzorging. De raadpleging is onderdeel van een evaluatie van het Stagefonds door AEF.


Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

2 reacties

  • no-profile-image

    sybille

    Uit ervaring kan ik gerust zeggen dat verpleegkundigen weinig tijd besteden aan stagiare en hun gauw met een onvoldoende beoordelen. Niet eerlijk dus

  • no-profile-image

    Bianca

    Wat ik mis in zowel dit artikel als in de factsheet is hoeveel tijd er ingepland zou moeten worden voor stage begeleiding, wat zou de ideale situatie zijn? En wat moet er in die tijd gedaan worden? En zit daar verschil in per stageplek?

Of registreer je om te kunnen reageren.