Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

V&VN ontwerpt poster als hulp bij risicosignalering

Beroepsvereniging V&VN heeft samen met Actiz, organisatie voor zorgondernemers, een poster ontwikkeld met daarop de belangrijkste aandachtspunten in de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen de poster gratis downloaden.
V&VN ontwerpt poster als hulp bij risicosignalering

De poster helpt verpleegkundigen en verzorgenden bij het signaleren van gezondheidsrisico’s bij patiënten. Er wordt beknopt uitgelegd hoe je kunt handelen bij mogelijke gezondheidsrisico’s bij depressie, medicatie, vallen, incontinentie, voeding en decubitus. De poster is opgebouwd rond de normen verantwoorde zorg, het kwaliteitskader voor de VVT (verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg).

Chronisch zieken
De poster is ontwikkeld voor verzorgenden en verpleegkundigen werkzaam in de zorg voor ouderen en (chronisch) zieken. V&VN hoopt dat verpleegkundigen met hulp van de poster de risico's nog tijdiger en beter kunnen signaleren.

Klik hier om de poster te downloaden.


Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

3 reacties

 • no-profile-image

  Bram Hengeveld

  Ik mis gebruik van sederende medicatie en voorgaande valincidenten bij valrisico?

  Maar altijd goed om dergelijke geriatrische reuzen onder de aandacht te brengen!

 • no-profile-image

  Andrea Eradus - Vierkant

  Leuke poster ! Kan ik 'm ook ergens bestellen?

 • no-profile-image

  wijkverpleegkundige

  De poster ziet er mooi uit maar het is volgens mij een overbodige. De inspectie vindt dat we hier speciaal aandacht aan moeten besteden en eist van ons dat we dit aantonen. Ik zie het als een ontkenning van onze deskundigheid. Dit hoort gewoon bij ons vak en deden we altijd al. Weer administratie erbij ten koste van zorg bij de clienten.

Of registreer je om te kunnen reageren.