Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

App voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Verpleegkundigen en andere zorgverleners kunnen nu een app met de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling downloaden. De app is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van VWS en werd vorige week gepresenteerd door staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten.
App voor huiselijk geweld en kindermishandeling

 

De app, een applicatie die je op je mobiele telefoon kunt installeren, geeft stapsgewijs aan wat hulpverleners kunnen ondernemen als ze huiselijk geweld of kindermishandeling vermoeden. Ook biedt de app de mogelijkheid om direct met de juiste instanties in contact te treden. De app is gratis te downloaden voor de iPhone en iPad via de App Store. Binnenkort komt er ook een versie voor de Android-telefoons.

Verplichte meldcode
Het ministerie heeft de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld ontwikkeld om professionals een stappenplan te bieden dat zij kunnen gebruiken als ze vermoedens van mishandeling hebben. Momenteel is er een wet in voorbereiding die het gebruik van de meldcode verplicht stelt. Naar verwachting wordt deze voor de zomer van 2011 aan de Tweede Kamer voorgelegd.

Meldcode verpleegkundigen
Beroepsvereniging V&VN heeft in februari een meldcode speciaal voor verpleegkundigen en verzorgenden gepresenteerd, die moet ondersteunen in de aanpak van kindermishandeling of huiselijk geweld.

Beantwoord ook de poll op de homepage: heb jij een smartphone?

Rijksoverheid.nl
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

 

Redactie Nursing.nl

2 reacties

 • no-profile-image

  Y. vd Hoek

  Alle beetjes helpen....Al worden hier mar weer een paar kinderen extra mee geholpen! alleen.... Hij is al weer niet meer te downloaden, link is weer verwijderd. Jammer!

 • no-profile-image

  s.crew

  En hup, wéér een appje op m'n "smart"phone.
  Want zo smart om gewoon te weten wat je kunt/moet doen...

  Nee, daar is deze generatie niet van.

Of registreer je om te kunnen reageren.