Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gefeliciteerd met de Dag van de Verpleging!

Vakblad Nursing feliciteert alle verpleegkundigen vandaag met de Dag van de Verpleging. Speciaal voor deze feestelijke dag staat het Nursing mei-nummer in het teken van de magie van het vak.
Gefeliciteerd met de Dag van de Verpleging!

Het mei nummer van Nursing is speciaal voor de Dag van de Verpleging anders dan anders. In plaats van zware verhalen over bezuinigingen, werkdruk, rugklachten of inspectierapporten, lees je wat nou de magie van het vak is. Ook op de site is er aandacht voor de feestelijke dag. Zo verschijnt er vandaag een speciale nieuwsbrief. En vertelt Nursing-blogger Marcellino waarom hij verpleegkundige het mooiste rotberoep vindt.

Nieuwe boeken
Om de verpleegkundigen in het zonnetje te zetten, heeft Nursing verschillende boekenacties. Zo verschijnen er vandaag maar liefst vijf nieuwe boeken die handig zijn voor verpleegkundigen. Het gaat om de boeken Toiletgang bij dementie, Handboek longcarcinoom, Dementie en psychiatrie, Zorg een kwestie van tijd en Palliatieve zorg door verpleegkundigen. Deze maand bestel je de boeken zonder verzendkosten te betalen.

Fikse korting
Wie deze maand het Zakwoordenboek van de Farmacie of de Handleiding verpleegkundige diagnostiek bestelt, ontvangt een flinke korting. Abonnees van vakblad Nursing betalen geen verzendkosten.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

15 reacties

 • no-profile-image

  T Mozes

  Op de dag van de verpleging kregen we een compliment voor onze goede zorg van een mantelzorger en.... van een andere mantelzorger een dreigbrief! Zo ben je blij en zo ben je terleurgesteld.Dat is ook Zorg!
  Blijven gedenken deze dag, even stilstaan bij alle goede en verdrietige dingen die je met elkaar meemaakt.
  Belangrijk voor je eigen- en team toekomst.

 • no-profile-image

  Martin

  Tsjonge...wat een geneuzel. Waar verpleegkundigen klein in kunnen zijn. Afschaffen al die speciale dagen en een beter loon en CAO ervoor in de plaats!

 • no-profile-image

  gea

  @johan,
  ik werk ook bij de thuiszorg, maar op de dag van verpleging kregen wij wel allemaal een attentie. Het ligt dus puur aan de organisatie, en als je een dag van de thuiszorg houd dan zijn er wel een heleboel zorgverleners die in het zonnetje worden gezet. Dus van hieruit: een bloemetje voor alle zorgverleners in welke functie dan ook!

 • no-profile-image

  anke dijkstra

  In het MCL te leeuwarden stond vanmorgen de directie om de vroege dienst te verwelkomen.
  S.middags was er high tea ( heerlijk), je kon er een zumba en yoga les volgen.
  Stands van verschillende merken schoenen waren aanwezig en je kon een hand massage krijgen.
  Heerlijk gebak was er voor bij de koffie en er was extra personeel ingezet zodat iedereen er heen kon.
  Kortom een heel leuke dag van de verpleging!

 • no-profile-image

  Johan

  Tja, dag van de verpleging. De thuiszorg lijkt daar niet eens op in te spelen. In ieder geval niets van gemerkt. Zij prefereren de dag van de thuiszorg. Waar slaat het op. Ik ben het helemaal met Joyce eens als ze zegt...verpleegkundige, verzorgende, maakt toch niet uit. Het is de basis waar het om gaat. Het verplegen. En dat mag best een keer extra benadrukt worden. Niet dat wij nou zo speciaal zijn ten opzichte van b.v. de secretaresse (die ook een eigen dag hebben) of wie dan ook. Het gaat er volgens mij om dat er ooit iemand geweest is die het principe en het belang van verplegen aan gaf.
  Florence is dood...lang leve Florence.

  Niet dan?
  Gefeliciteerd allemaal.

 • no-profile-image

  Bram

  Vandaag een ontzettend leuk symposium georganiseerd voor en samen met studenten en docenten verpleegkunde van Saxion Enschede. Veel enthousiaste verpleegkundigen en mantelzorgers uit verschillende delen van het land verleenden hun medewerking, top!

 • no-profile-image

  Hans

  Zelfs op de dag van de verpleging moeten sommigen nog zeuren...

 • no-profile-image

  lia Tinga

  wat een feest de rode loper ging uit en het was versiert met Ballonnen.Er stond een heerlijk sapje met een chocolade croissant.
  Onder de middag een lunch en als afsluiting een cadeau van rituals. Bedankt organisators van Woonzorgcentrum haaglanden(WZH)Top

 • no-profile-image

  Gerda

  Dag van de Verpleging??? Niets van gemerkt.

 • no-profile-image

  joyce

  Volgens mij moeten we toch weer is lezen waarom het nu de dag van de verpleging is en wie de grondlegger is. Want volgens mij als je verpleegt lever je zorg toch? anders was het wel de dag van de verpleegkundige geweest. Florance is de grondlegger van de zorg zoals we die op de dag van vandaag leveren. Of je nu helpende, verpleegkundige of verzorgende bent maakt geen reet uit.

 • no-profile-image

  Pien

  Bij ons de de dag van de verpleging omgedoopt tot dag van de zorg, wat ik heel irritant vind. Ik wil zo graag eens wat voor mezelf omdat ik dat best wel een dag per jaar verdien als verpleegkundige!

 • no-profile-image

  Koffieleut

  Bij ons ontving ELKE medewerker vanmorgen een DA bon van €,12,50 en er was gebak bij de koffie. Toch mooi

 • no-profile-image

  studentvp

  in ons ziekenhuis kregen wij bij de koffie een chocolade taartje, en tussen de middag een gratis luch aangeboden, minestronesoep, rouwkostsalade, italiaanse pasta met mafiososaus, en een tiramisuijsje, toch leuk!

 • no-profile-image

  Carola

  Bij ons in het ziekenhuis hebben ze de Internationale Dag van de Verpleging omgedoopt tot dag van de Zorg. Be-lach-e-lijk!!! Het is een internationale dag en men gaat dat zomaar veranderen om zo alle medewerkers in de zorg in het zonnetje te zetten. Verzin een eigen dag voor hen! Ik word ook niet in het zonnetje gezet op secretaressedag bijvoorbeeld. Maar verder wordt er veel moeite gedaan om aandacht te schenken aan deze dag!

 • no-profile-image

  Fifi Lang

  Vroeger kreeg je nog es een attentie van je "baas"op de Dag van de Verpleging.
  En nu??
  HELEMAAL NIETS!!! Nog niet eens een plakje cake tijdens de koffiepauze.
  Triest hoor.
  Wie voelt zich nu nog gewaardeerd dan?

Of registreer je om te kunnen reageren.