Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Zorgopleidingen populairder dan ooit

In het schooljaar 2008/2009 slaagden voor het eerst meer dan twintigduizend deelnemers voor een opleiding in de verpleging, verzorging of hulp bij zorg en welzijn in het mbo. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Zorgopleidingen populairder dan ooit

Daarnaast sloten in het hbo 2.500 studenten een bacheloropleiding op het gebied van verpleegkunde succesvol af.

Weinig mannen
In het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) stonden alle genoemde zorgopleidingen in 2008/2009 in de top-5 van populairste richtingen onder vrouwelijke gediplomeerden. Verpleegkunde kwam in het hoger beroepsonderwijs (hbo) op de vijfde plaats. Op mannen hebben de zorgopleidingen weinig aantrekkingskracht: 90 tot 95 procent van de gediplomeerden in deze richtingen is vrouw.

Allochtoon
In 2008/2009 was 10 procent van de geslaagden voor hbo-verpleegkunde van allochtone herkomst. Bij de mbo-opleidingen op het gebied van hulp bij zorg en welzijn was dit 35 procent. Veruit de meesten van hen waren van niet-westers allochtone herkomst.

CBS
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven? Volg nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.