Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

‘Standaardformulier moet overdracht veiliger maken’

Verpleegkundigen en verzorgenden hebben een nieuw middel om de overdracht van zorginhoudelijke gegevens goed te laten verlopen: de kernset 'e-Overdracht in care'.
‘Standaardformulier moet overdracht veiliger maken’

De kernset, ontwikkeld door V&VN, Nictiz en Actiz, werd tijdens de Dag van de verpleging op donderdag 12 mei overhandigd aan minister Schippers door Marian Kaljouw van V&VN.

Overdracht
Verpleegkundigen en verzorgenden kunnen deze gestandaardiseerde lijst gaan gebruiken om de zorg van patiënten/cliënten vast te leggen en over te dragen naar een andere zorginstelling. De kernset moet zorgen voor eenheid van taalgebruik en voor standaardisatie van gegevens, waardoor veiliger gewerkt kan worden en met minder fouten. Het is ook mogelijk de gegevens van deze kernset toe te passen in een elektronisch zorgdossier. 

Bekijk de kernset 'e-overdracht in de care' hier.

V&VN
Redactie: Nursing

Redactie Nursing.nl

2 reacties

 • no-profile-image

  Erna Vreeke

  De kernset voor de overdracht is bedoeld voor een elektronisch zorgdossier. Alleen die items die relevant zijn worden gebruikt voor de overdracht. Als het goed is kan het systeem dan een samenvatting genereren uit het EPD. De kernset is bedoeld om met elkaar dezelfde taal te spreken, zodat gegegevens uit het ziekenhuis dezelfde betekenis hebben als bijv. in de GGZ.
  Dit zal uiteindelijk tijdswinst opleveren.

 • no-profile-image

  hans

  Ach, ach... wel lachen hoor! Een overdracht van 25 kantjes, voor alle duidelijkheid! Alsof we zeeën van tijd hebben om deze te maken en/of te lezen! Dit is vast een verzinsel van iemand die te veel tijd heeft gehad!

Of registreer je om te kunnen reageren.