Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cao UMC verworpen door achterban AbvakaboFNV

Leden van vakbond AbvakaboFNV hebben het eindbod van de nieuwe cao UMC verworpen. De rest van de vakbonden is wel akkoord.
Cao UMC verworpen door achterban AbvakaboFNV

Dat laat cao-onderhandelaar Marthy Schuurman weten aan Nursing.nl. De leden van de andere drie vakbonden aan de onderhandelingstafel hebben wel ingestemd met het eindbod van werkgever NFU. Daardoor is er nu wel een officiële nieuwe cao UMC die op alle medewerkers van de universitair medische centra van toepassing is.

Andere cao
Wat het exact betekent voor de leden van AbvakaboFNV, weet Schuurman nog niet. 'Maar het is niet zo dat wij een andere cao gaan hanteren of iets dergelijks. We gaan de ontstane situatie eerst met de kaderleden gaan bespreken en alle mogelijke gevolgen van deze situatie in kaart brengen. Dat zal volgende week woensdag gaan gebeuren.'


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.