Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Toch geen Duitse EHEC-patiënten naar UMCG

Er zullen waarschijnlijk toch geen Duitse patiënten die met de EHEC-bacterie besmet zijn geraakt, naar het UMCG gaan. Dat meldt RTV Noord.
Toch geen Duitse EHEC-patiënten naar UMCG

In Duitsland zijn vanaf begin mei ruim tweeduizend mensen besmet geraakt met de bacterie. Van hen zijn er 22 overleden. Omdat het aantal zieke personen sterk toenam konden de Duitse ziekenhuizen de stroom nauwelijks aan. Vorige week werd daarom aan het UMCG gevraagd om stand-by te staan.

Ziekenhuizen
Inmiddels lijkt de golf in het Noorden van Duitsland over zijn hoogtepunt heen te zijn, want het aantal mensen dat met de bacterie in de ziekenhuizen wordt opgenomen, neemt af. Daarmee wordt de kans ook kleiner dat het UMCG de Duitse collega’s te hulp zal moeten schieten.

> Bekijk ook het dossier EHEC

RTV Noord
Door: redactie Nursing

Op de hoogte blijven?
Volg nursing.nl op Twitter!

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.