Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vraagbaak euthanasie voor verpleegkundigen

Vanaf 15 juni 2011 kunnen verpleegkundigen en verzorgenden in heel Nederland hun vragen over euthanasie stellen aan speciaal getrainde collega's. Dit kan telefonisch bij de SCEN v&v-helpdesk.
Vraagbaak euthanasie voor verpleegkundigen

Bij de helpdesk werken speciaal opgeleide verpleegkundigen en verzorgenden. Zij adviseren en ondersteunen telefonisch bij alle vragen en onzekerheden over euthanasie, hulp bij zelfdoding en andere vragen rond het levenseinde. Ook geven zij adviezen over palliatieve zorg of verwijzen de vragensteller door naar de regionale consultatieteams palliatieve zorg.

De helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 020 592 33 48.

Pilot
Het SCEN-project is een initiatief van KNMG en V&VN en startte op 14 maart met een pilot in de regio’s Holland Noord, Kennemerland en Limburg. Het project moet de samenwerking tussen verzorgenden, verpleegkundigen en artsen rondom euthanasie en beslissingen rondom het levenseinde verbeteren. In V&VN Magazine vertelt SCEN-verpleegkundige Lilian Verkoeijen dat er nog niet veel telefoontjes zijn binnengekomen. ‘Het heeft een aanlooptijd nodig’, zegt zij. ‘Meestal duurt het drie tot zes maanden voor een telefoonnummer een beetje bekend raakt. De pilot duurt een jaar, maar ik vraag me eerlijk gezegd nu al af of dat wel lang genoeg is.’

V&VN Magazine
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.