Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleeghuisbewoner houdt kamer bij opname

Zorgaanbieders kunnen per 2012 onbeperkt verpleeghuiszorg doordeclareren als een bewoner wordt opgenomen in het ziekenhuis. Een aanpassing in de beleidsregels maakt dat mogelijk.
Verpleeghuisbewoner houdt kamer bij opname

Voorheen was de periode gelimiteerd tot veertien dagen. In het begin van 2011 ontstond er onrust toen bleek dat ouderen hun kamer kwijt konden raken als zij langer dan twee weken in het ziekenhuis verbleven. Wilden zij hun kamer behouden, dan kost dat 33 euro per dag.

Eigen woning
Door de aanpassing van de regels kunnen aanbieders in de verpleeghuiszorg nu langer doordeclareren bij de AWBZ. Bewoners krijgen hierdoor het recht om terug te keren naar hun eigen woning. De termijn voor verpleeghuisbewoners die op vakantie gaan, wordt verlengd van zeven naar veertien dagen. Hiermee is de regel gelijk gemaakt aan de regeling in verzorgingshuizen.

Zorgvisie
Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.