Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verscherpt toezicht voor 3 zorgorganisaties

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft drie organisaties in de ouderenzorg onder verscherpt toezicht geplaatst.
Verscherpt toezicht voor 3 zorgorganisaties

Alle drie de organisaties leveren niet-verantwoorde zorg en hebben op korte termijn niet de noodzakelijke verbeteringen bereikt, aldus de inspectie. Het gaat om het verpleeghuis en het zorgcentrum van Beth Shalom in Amstelveen en Amsterdam, verpleeghuis Altenova in Arnhem en verpleeghuis De Stelle in Oostburg.

Bezoeken IGZ
Tijdens onaangekondigde en aangekondigde bezoeken bleek onder meer dat er onvoldoende personeel beschikbaar was voor de doelgroep, dat de deskundigheid van de medewerkers te wensen over liet en dat veel dossiers niet overzichtelijk en niet actueel waren. Voor Altenova en De Stelle geldt het verscherpt toezicht voor een periode van vier maanden, voor de locaties van Beth Shalom voor een periode van zes maanden.

Vacatures
In een reactie verklaart directeur Michaël Bloemendal van Beth Shalom dat binnen de organisatie versneld veranderingen doorgevoerd zullen worden. Zo worden vacatures snel ingevuld en worden medewerkers sneller en beter geschoold.

ANP
Door: redactie Nursing

Zie ook:
- Filmpje van de Week: Bij aangekondigde bezoeken van IGZ wordt verpleegkundigen door hun baas verteld wat ze moeten zeggen.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.