Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Cordaan vermindert werkdruk zorgpersoneel

De werkdruk van zorgmedewerkers in verpleeghuizen en verzorgingshuizen van zorginstelling Cordaan wordt lager.
Cordaan vermindert werkdruk zorgpersoneel

Cordaan investeert dit jaar onder meer 1,5 miljoen in zo'n 40 volledige banen voor zorgmedewerkers extra, laat vakbond Abvakabo FNV weten. Cordaan en de vakbond ondertekenden donderdag in Amsterdam een overeenkomst. Vermindering van de werkdruk moet leiden tot meer tijd voor de cliënt.

Actie
Sinds februari voerde zorgpersoneel van Cordaan actie. Medewerkers klaagden over onderbezetting en hoge werkdruk. In april luidden anonieme medewerkers de noodklok over de ouderenzorg in een uitzending van de Amsterdamse nieuwszender AT5. De personeelsleden stelden dat het voorkomt dat ouderen die niet incontinent zijn, wel 24 uur per dag incomateriaal moeten dragen. Dit omdat er te weinig tijd is om met ze naar de wc te gaan. Ook zouden ouderen weinig buiten komen. Een man zou zelfs twee jaar niet buiten zijn geweest.


Door: redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.