Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mantelzorger krijgt meer ruimte voor verlof

Werk en zorg combineren wordt gemakkelijker. Tenminste, dat is de bedoeling van minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij heeft een wetsvoorstel aan de Tweede Kamer gestuurd.
Mantelzorger krijgt meer ruimte voor verlof

In het wetsvoorstel worden bestaande regelingen voor mantelzorgers aangepast, zodat ze gemakkelijker verlof kunnen nemen (in overleg met de werkgever). Ook kortstondig meer of juist minder werken wordt eenvoudiger volgens het nieuwe voorstel.

Langdurend verlof
Het voorstel maakt het in sommige gevallen mogelijk om langdurend verlof op te nemen om andere mensen dan directe familieleden te helpen. Flexibeler omgaan met werktijden is volgens Kamp belangrijk om bijvoorbeeld arbeid met mantelzorg te combineren. Ook de regelingen voor ouderverlof voor de opvoeding van kinderen zullen verruimen.

|Zorgvisie

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.