Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Deelnameperiode Nightingale Studie verlengd

De deelnameperiode van de Nightingale Studie is met een maand verlengd tot eind januari 2012.
Deelnameperiode Nightingale Studie verlengd

Dat staat op de website van de Nightingale Studie. 'Omdat er dagelijks nog een vrij groot aantal deelnemers bezig is met het invullen van de vragenlijst hebben wij besloten de deelname periode met 1 maand te verlengen tot eind januari 2012. Zo heeft iedereen die mee wil doen de gelegenheid om ook daadwerkelijk mee te kunnen doen.' Ook worden deelnemers die ooit zijn begonnen met het invullen van de vragenlijst van harte uitgenodigd om deze af te maken.

Beroepsziekten verpleegkundigen
De Nightingale studie startte op 1 september en richt zich op de gezondheid van (voormalig) verpleegkundigen in relatie tot hun beroep en leefomgeving. Een van de speerpunten van deze studie, uitgevoerd door het Nederlands Kanker Instituut – NKI-AVL en het IRAS van de Universiteit Utrecht, is de vraag of verstoring van het dag-nacht ritme een rol speelt bij het ontstaan van borstkanker. Hiernaast komen ook andere blootstellingen in de Nightingale studie aan bod, zoals werken met chemotherapie, elektromagnetische velden of röntgenapparatuur.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.