Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Game over werken in de ouderenzorg

Zorgorganisatie Vierstroom heeft een game ontwikkeld waarin je spelenderwijs ontdekt wat werken in de ouderenzorg inhoudt. De game is bedoeld als wervingsmethode voor nieuw personeel, maar ook leuk voor verpleegkundigen en verzorgenden die niet op zoek zijn naar een nieuwe baan.
Game over werken in de ouderenzorg

In de game Who Cares! moet de speler zelf de zorg organiseren aan cliënten in de thuiszorg of een woonzorgcentrum. Er zijn verschillende niveaus waarbij zowel verzorgenden als verpleegkundigen in actie komen. Verzorgenden helpen bij wassen en eten en geven medicatie. Naar mate de game vordert, komen er ook verpleegkundigen bij die stoma’s verwisselen en injecties geven. De speler verdient punten door snel te handelen en collega’s te laten samenwerken. Op deze manier verzamelt hij hartjes en hoe meer hartjes, hoe tevredener de cliënt en dat leidt tot meer punten.

Wervingsmethode
De Vierstroom wil met de game laten zien dat werken in de zorg leuk is en dat de zorgorganisatie met zijn tijd meegaat. ‘Om nu, maar ook in de toekomst, goed geschoolde zorgmedewerkers te kunnen aantrekken, zoeken we wervingsmethoden die aansluiten op de veranderingen in onze omgeving en aansluiten bij interesses van werkzoekenden. Een laagdrempelige game kan mensen prikkelen, testen en attenderen op Vierstroom als zorgaanbieder en als werkgever’, aldus de zorgorganisatie in een persbericht.

Speel de game!

Vierstroom
Door: redactie Nursing, Marloes Oelen


Meer NursingAbonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.Nursing op Facebook
Deel leuke foto's, filmpjes, winacties, en andere 'luchtiger' zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing
Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.