Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lotte Beukers beste leerling-verpleegkundige 2012

Mbo-v-leerling Lotte Beukers van het Drenthe College in Assen heeft de titel ‘Calibris ZorgTopper 2012’ in de wacht gesleept. Zij deed dit afgelopen zaterdag 17 maart tijdens het Skills Masters Event in Rotterdam.
Lotte Beukers beste leerling-verpleegkundige 2012

‘Het contact dat Lotte aangaat met de patiënt is professioneel en ze laat de patiënt in haar waarde. Ze laat zien dat ze weet wat ze doet’,  aldus de jury. Calibris, kenniscentrum voor leren in de praktijk, organiseert de wedstrijd jaarlijks ter promotie van het werken in de zorg. Na een aantal regionale voorrondes op mbo-v-scholen vindt uiteindelijk de finalewedstrijd plaats tijdens de Skills Masters.

Rekentoets
De Calibris ZorgTopper 2012 streed in de finale tegen vier andere kandidaten. De finalisten speelden twee rollenspellen, samen met een actrice. Ook legden ze een rekentoets af. Een jury beoordeelde de finalisten op hun communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, samenwerken en begeleiden. Beukers won en werd gefeliciteerd door minister Marja van Bijsterveld van OCW.

Tweede en derde plek
Loyd van Eunen van het Rijn IJssel College in Arnhem won de zilveren medaille. De derde plaats was voor Charlotte de Vries van het Horizon College in Hoorn. Lotte Beukers nam de beker in ontvangst van Marja van Bijsterveldt van het ministerie van OCW.

Calibris
Fotocredit: CalibrisMeer NursingNursingBanen

Op zoek naar een nieuwe baan? Op NursingBanen vind je de leukste vacatures.
Neem een kijkje op NursingBanen.nl
Quinten Manuel, blogger
Quinten (18) is derdejaars mbo-verpleegkunde (bol) in Groningen. Hij blogt over zijn leven als verpleegkundige in opleiding en alles wat hij tegenkomt.
Ga naar de weblog van Quinten.


NursingExperts
Collega's die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan.
Volg de Nursing Experts.


Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    Lieske

    Misschien een goede vraag voor Calibris, die dit mbo-evenement organiseren. Ik zou 'm daar stellen.Lijkt mij ook leuk!

  • no-profile-image

    Tanja

    Leuk dat dit initiatief bestaat, maar waarom alleen voor mbo-v'ers? Ik ben zelf een hbo-v studente (tweedejaars) en zou best willen mee doen..

Of registreer je om te kunnen reageren.