Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Albert Schweitzer Ziekenhuis schrapt 150 banen

Het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht schrapt de komende drie jaar 150 arbeidsplaatsen. Dat betekent niet minder handen aan het bed, maar een slimmere verdeling van de werklast. Dat zegt bestuurder Pier Eringa tegen RTV Rijnmond.
Albert Schweitzer Ziekenhuis schrapt 150 banen

Van personeel dat in het ziekenhuis blijft werken, wordt flexibiliteit verwacht. Verpleegkundigen moeten bijvoorbeeld inspringen op andere afdelingen bij piekmomenten. 'Dat betekent inderdaad dat we de druk op het personeel opvoeren', zegt Eringa tegen RTV Rijnmond. 'Maar het gaat ons lukken om met behulp van ICT de hoeveelheid aan papieren rompslomp voor verpleegkundigen te verminderen. Niet meer steeds dezelfde informatie invullen op papieren kaarten, maar nog maar één keer elektronisch. Dat scheelt veel tijd.'

Twee locaties
Het ziekenhuis gaat de zorg anders verdelen over haar locaties. De locatie Dordwijk wordt volgens Eringa de plek waar waar mensen terecht kunnen voor high tech-zorg en een breed zorgaanbod, Zwijndrecht wordt de locatie voor geplande operaties en laag-urgente zorg.

Meer ziekenhuizen
De reorganisatie in het ziekenhuis moet 7,5 miljoen euro opleveren. Eringa zegt in het AD dat het ziekenhuis de maatregel moet nemen omdat er steeds meer patiënten komen en steeds minder geld van de overheid. Hij zegt dat meer ziekenhuizen in die situatie zitten.


Meer Nursing


Richtlijnen en protocollen
Op deze pagina proberen we de laatste richtlijnen voor je bij te houden. Heb je een tip? Mail marloes.oelen@reedbusiness.nl
Ga naar de pagina verpleegkundige richtlijnen en protocollenNursing experts
Collega's die weten waar ze het over hebben, die de diepte ingaan. Paul, Annelies en Henri zijn ieder op hun eigen vakgebied experts. Iedere zes weken plaatsen zij een nieuwe vakinhoudelijke blog over hun werk. Zo blijf je bij!
Ga naar de Nursing Experts


Leren en loopbaan
In de sectie Leren en Loopbaan lees je de leukste artikelen over je carrière, salaris, onderhandelen werken in de nacht en agressie.
Lees meer.

Redactie Nursing.nl

2 reacties

  • no-profile-image

    Lina

    Misschien moet Eringa maar het goede voorbeeld geven en zelf ook flexibel inspringen....

  • no-profile-image

    emmeke

    'Van het personeel wordt flexibiliteit verwacht', daar rijzen mij de haren van te berge........ik zie het namelijk gebeuren: kortere diensten dan 8 uur, waardoor je vaker moet komen om aan je uren te komen, minder vrij bent en dus minder aan je rust toe komt, in de kortere diensten toch al je werk moet doen.....dat zullen ze bedoelen met flexibiliteit.

Of registreer je om te kunnen reageren.