Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gezamenlijk consult verbetert CVA-nazorg

Een gezamenlijk consult waaraan ook verpleegkundigen deelnemen, heeft de kwaliteit van CVA-nazorg in het VUmc verbetert. Dat meldt het Amsterdamse ziekenhuis.
Gezamenlijk consult verbetert CVA-nazorg

Maandelijks houdt de afdeling revalidatiegeneeskunde het Gezamenlijk (Para)Medisch Consult (GMC). Zes patiënten komen voor hun poli-controle als groep bij de revalidatiearts en een CVA-verpleegkundige. Volgens het VUmc komen door deze werkwijze sneller hiaten in de zorg aan het licht en kunnen patiënten eerder worden doorverwezen naar de juiste zorgverlener als er problemen zijn. Patiënten geven aan dat ze het fijn vinden om met lotgenoten persoonlijke informatie te kunnen delen.

Voorlichting
Tijdens het groepsconsult voert de arts zijn gewone polikliniekconsult uit, maar dan in groepsverband. Andere patiënten kunnen dus meeluisteren en leren van elkaar. Bij deze werkvorm is er meer tijd voor voorlichting en uitleg over de ziekte en de behandeling, meldt het VUmc op haar website. Het lichamelijke onderzoek vindt plaats in een aparte ruimte.

Reguliere zorg
Het project is mogelijk gemaakt door een zogenaamde LPT-financiering, een toeslag voor een zorgvernieuwingsproject van AGIS. De financiering houdt eind deze maand op, maar het ziekenhuis is van plan het GMC in te bedden in de reguliere zorg.

VUmc


Meer NursingAbonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.Nursing op Facebook
Deel leuke foto's, filmpjes, winacties, en andere 'luchtiger' zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing
Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.