Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Carrièremogelijkheden van verpleegkundigen in beeld

Verpleegkundigen brengen hun carièrremogelijkheden in beeld met 'De Loopbaanspiegel'.
Carrièremogelijkheden van verpleegkundigen in beeld

Dit is een onderzoek dat medewerkers helpt hun carrièreperspectieven in kaart te brengen. Wie de vragenlijst invult, krijgt een persoonlijk advies. In opdracht van StAZ doen vier ziekenhuizen mee aan een pilot. De Loopbaanspiegel wordt door zowel de medewerker als leidinggevende ingevuld en meet onder andere de inzetbaarheid, de loopbaanverwachtingen en persoonlijke en contextuele voorwaarden voor inzetbaarheid.

Verpleegkundigen
Het onderzoek zet werknemers aan het denken; 'hoe sta ik er voor en wat verwacht ik van mijn loopbaan?'. De vier ziekenhuizen die meedoen aan de pilot zijn: St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Kennemer Gasthuis in Haarlem, Reinier de Graaf Groep in Delft en ZorgSaam in Terneuzen. De concept vragenlijsten zijn in ieder ziekenhuis door een groep verpleegkundigen, paramedici, dokterassistenten, en leidinggevenden toegespitst op het betreffende ziekenhuis.

Leidinggevenden
Hierna wordt de vragenlijst aan een grote groep medewerkers aangeboden. Zij vullen de lijst in en gaan vervolgens over de uitkomsten in gesprek met hun leidinggevende. De betrokken partijen (de ziekenhuizen, de Universiteit Utrecht en de StAZ) komen drie keer bij elkaar om ervaringen met de Loopbaanspiegel uit te wisselen.

Klik hier voor de loopbaanspiegel van FNV

Stichting Arbeidsmarkt Ziekenhuizen
Door: redactie Nursing


Meer NursingAbonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.Nursing op Facebook
Deel leuke foto's, filmpjes, winacties, en andere 'luchtiger' zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing
Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.