Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Gratis Alternatievenbundel vrijheidsbeperking

Vilans presenteert de bundel ‘Ruim 60 alternatieven voor vrijheidsbeperking in de zorg'.
Gratis Alternatievenbundel vrijheidsbeperking

Deze uitgebreidere versie vervangt de bundel van december 2011. In de vernieuwde bundel zijn er een aantal alternatieven toegevoegd. Ook nieuw is de uitleg van de VBM-score: wat is de functie en hoe kan de score je helpen bij het zoeken naar het juiste alternatief?

Inspiratie
Francisca Hardeman (Vilans) was intensief betrokken bij het maken van deze bundel. ‘We signaleerden een grote behoefte aan informatie over alternatieven voor vrijheidsbeperking onder professionals. Met deze bundel willen we hen inspireren en richting geven in de zoektocht naar meer vrijheid voor hun cliënten.'

Afbouwen fixatie
Meer dan honderd zorgorganisaties hebben van 2008 tot 2012 meegedaan aan de verbetertrajecten van Zorg voor Beter met als doel: vrijheidsbeperkende maatregelen bij hun cliënten verminderen of helemaal afbouwen. Vilans heeft deze organisaties gevraagd welke alternatieven bij hen uiteindelijk tot succes geleid hebben. De bundel is bedoeld om andere organisaties te inspireren en te laten zien dat afbouwen vaker mogelijk is dan gedacht wordt. De nieuwe bundel kost € 9,50 (exclusief btw en verzendkosten).

De bundel is hier gratis te downloaden.

Vilans
Door: Redactie Nursing

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.