Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hbo verpleegkunde blijft populair

De opleiding verpleegkunde zet de opgaande lijn van eerdere jaren voort. Het aantal aanmeldingen voor schooljaar 2012-2013 groeide met 6,8 procent.
Hbo verpleegkunde blijft populair

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van DUO. Ook vorig jaar trok de opleiding tot verpleegkundige meer hogeschoolstudenten. Toen was er een stijging zichtbaar van 6,1 procent ten opzichte van het vorige schooljaar.

Hbo minder populair
Overall zijn in september minder eerstejaars aan een hbo-opleiding begonnen dan vorig jaar: op 1 oktober 2012 telden de hogescholen twee procent minder eerstejaars dan het jaar ervoor. De pabo en bedrijfseconomie krimpen, terwijl dus verpleegkunde en informatica juist meer belangstelling trekken.

Trajectum / Nursing
Door: redactie Nursing, Nienke Berends

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.