Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Patiënt (94) zoekt biertje buiten ziekenhuis

Een 94-jarige patiënt liep het ziekenhuis in München uit om een biertje in de kroeg te drinken om zijn verjaardag te vieren.

De man vond dat hij zijn verjaardag niet in het ziekenhuis kon vieren. Hij werd door een passant opgemerkt, omdat hij zich verward gedroeg. Daarnaast had hij de infuusnaald nog in zijn arm zitten. Uiteindelijk werd het ziekenhuis gewaarschuwd en werd de man opgehaald. De jarige kreeg alsnog zijn biertje van zijn artsen, maar wél in het ziekenhuis.

Heb jij wel eens te maken gehad met patiënten die per se bepaald eten/drinken wilden? En hoe reageerde je? Laat je reactie hieronder achter!

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Leana

  Ik heb ooit mee gemaakt dat een zwangere patiënt iets te eten vroeg om 6 uur in de ochtend. Het antwoord van de vpk was, u dient te wachten tot de ontbijtkar komt, ik heb niets en ga dat ook niet halen. De keuken is dicht. De zwangere gaf aan echt misselijk van de honger te zijn en kreeg te horen dat ze heus wel even kon wachten.
  Ik zag het mis gaan in dit contact vanuit mijn eigen bed. Het onbegrip en gebrek aan empathie was echt gigantisch!
  Overigens was dit op een gedeelde kraamafdeling die heus wel beschuit met muisjes hebben!

 • no-profile-image

  Cindy

  Ik heb een keer gehad dat een patiënt die zijn eerste solu medrol kreeg en met waaknaald en polsbandje om naar de kroeg is gegaan. Om 2 uur in de nacht kwam hij in beschonken toestand naar de afdeling terug. Ik maar zoeken op de afdeling en in het ziekenhuis, de arts wilde de politie niet inschakelen. Contactpersoon maakte zich ook niet heel erg druk toen ik haar belde. De collega van de nachtdienst heeft hem wel even een standje gegeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.