Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Onderhandelaarsakkoord cao VVT zonder Abvakabo

NU’91, CNV Publieke zaak en FBZ hebben woensdagavond laat een cao-akkoord gesloten met werkgever Actiz.
Onderhandelaarsakkoord cao VVT zonder Abvakabo

Dat gebeurde volgens ActiZ enkele uren nadat vakbond Abvakabo FNV uit de onderhandelingen was gestapt. Volgens NU'91 en CNV Publieke Zaak verliet Abvakabo FNV het overleg omdat er te verschillend werd gedacht over de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Abvakabo FNV wil nu met werkgeversorganisatie BTN een aparte cao voor de Wmo/huishoudelijke hulp afsluiten.

Welke medewerkers?

De nieuwe cao zou volgens de werkgevers gaan gelden voor alle 450.000 medewerkers in de zorg, ook al werken Abvakabo en BTN dus aan een nieuwe cao. Tot die tijd vallen ook de medewerkers van wie de werkgever lid is van BTN, onder de cao VVT.
De nieuwe cao loopt vanaf nu tot en met 1 september 2014.

Nienke Berends

Gerelateerde tags

3 reacties

  • Jos Kaldenhoven

    Achterban van de drie bonden hebben onderhandelaarsakkoord goedgekeurd. Actiz overlegt morgen. Grote vraag is dan: algemeen verbindend verklaren? Hoe staat het met onderhandelingen van Abvakabo en BTN?

  • Jos Kaldenhoven

    Klopt Willie. Er is een principe akkoord dat wordt bekrachtigd nadat alle leden avnd e organisatioes (van beide zijden!) er een akkoord op hebben gegeven. En dat vraagt wat tijd :-)

  • Willie Velinga - van Sluijs

    Nieuwe CAO VVT 2013-2014 is echt pas een feit als de leden van zowel ActiZ als de leden van de vakbonden die het onderhandelaarsakkoord hebben afgesloten er hun stem over uit gebracht hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.