Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige Rutger wint Heel Holland Bakt

De 27-jarige verpleegkundige Rutger van den Broek uit Hilversum heeft de finale van het het populaire televisieprogramma Heel Holland Bakt gewonnen.
Verpleegkundige Rutger wint Heel Holland Bakt
Foto: ANP

Ruim 1,2 miljoen mensen keken gisteravond naar de finale van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Daarmee was het een van de best bekeken programma's van de avond. In het programma van Omroep Max moesten tien amateurs acht weken lang laten zien hoe goed ze konden bakken. Hun creaties werden geproefd door een jury van meesterpatissier Robèrt van Beckhoven en culinair publicist Janny van der Heijden.

Verpleegkundige wint

In de laatste bakopdracht van dit seizoen moesten de finalisten een bruidstaart maken. De opdracht was om de taart 'zo romantisch, feestelijk én smakelijk mogelijk te maken'. Volgens de jury was Rutger het beste in die opdracht geslaagd. Hij mag zich nu de 'beste thuisbakker van Nederland' noemen. De verpleegkundige werkt op de recovery in de Tergooiziekenhuizen in Hilversum.

Heel Holland Bakt

Heel Holland Bakt is geïnspireerd op het populaire Britse programma The Great British Bake Off, dat sinds 2010 door de BBC wordt uitgezonden. Martine Bijl presenteert de Nederlandse variant, die werd uitgezonden door Omroep Max. De omroep is bezig met een tweede seizoen.
Bekijk hier de finale van Heel Holland Bakt.

Nienke Berends

Of registreer je om te kunnen reageren.