Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

V&VN geeft kabinetsplannen een 5,5

Beroepsvereniging V&VN geeft de Rijksbegroting van VWS het rapportcijfer 5,5. In de zogenaamde Zorgmeetlat beoordeelt V&VN aan de hand van 6 criteria van de Zorgmeetlat wat het kabinet belooft aan verpleegkundigen.
V&VN geeft kabinetsplannen een 5,5

Het kabinet scoort op investeringen in het behouden en optimaal inzetten van verpleegkundigen en verzorgenden. Voor instroom en kwaliteit van zorg is minder geld beschikbaar.  ‘Wij betwijfelen sterk of verpleegkundigen en verzorgenden voldoende ondersteund en betrokken worden om daadwerkelijk anders te werken. Dit is echt noodzakelijk om de grote hervormingen in de zorg te realiseren’, zegt V&VN-voorzitter Henk Bakker.

Brengt de rijksbegroting voor 2014 goed of slecht nieuws voor verpleegkundigen? En hoe zit het met baangarantie? Francis Bolle, lobbyist van V&VN, legt het uit.

Zorgmeetlat

Jaarlijks beoordeelt V&VN het kabinetsprogramma met behulp van de Zorgmeetlat. Die bevat zes criteria: preventie en begeleiding, instroom, motivatie en behoud, kwaliteit en veiligheid, flexibiliteit en taakherschikking en geld. Op basis hiervan wordt een rapportcijfer berekend. In 2011 behaalden de kabinetsplannen nog een 6+. Vorig jaar werden de verkiezingsprogramma’s van alle partijen langs de Zorgmeetlat gelegd. D’66 haalde toen het hoogste cijfer.

Prinsjesdag 2014
De belangrijkste punten voor verpleegkundigen. Lees meer

Marloes Oelen

Of registreer je om te kunnen reageren.