Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

AzG: zo’n 160 reacties op ebolafunctie

Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft na de oproep van minister Schippers zo’n 160 reacties binnen van verpleegkundigen en artsen die naar ebolagebied zouden willen. Zoals het er nu naar uitziet, zijn er 13 artsen en verpleegkundigen in Nederland die naar West-Afrika kunnen afreizen om de ebola-epidemie te bestrijden.
AzG: zo’n 160 reacties op ebolafunctie

Dat laat woordvoerster van Artsen zonder Grenzen Floor de Roos weten. 'Sinds de oproep van Schippers vorige week kregen we ongeveer 160 reacties van verpleegkundigen en artsen binnen. Dat wil zeggen: e-mails - al dan niet met cv - maar ook veel telefoontjes met vragen of het überhaupt zin heeft om te solliciteren.'

Verzoek Schippers
Vorige week riep Minister Schippers ziekenhuizen op om hun verpleegkundigen en artsen die naar ebola-gebieden willen afreizen, daarbij te helpen. Lees meer>>>

AzG is blij verrast met dit aantal sollicitaties, maar er kan volgens De Roos absoluut meer bij. 'Maar het is lastig, omdat ze aan een tamelijk specifiek profiel moeten voldoen. Daar zijn we ons natuurlijk van bewust.'

Specifieke eisen

Volgens De Roos heeft het alleen zin om te solliciteren als je ervaring hebt met het werken met infectieziekten en beschermende maatregelen, én het liefst ook gewend bent om onder stress te werken. 'Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld een ic of spoedeisendehulp verpleegkundige ook in aanmerking zou komen als ze regelmatig met isolatiemaatregelen te maken heeft. Deze combinatie van factoren is voor ons zeer interessant. Een verpleegkundige die heel af en toe een patiënt in isolatie verpleegt voldoet niet helemaal aan deze eis.'

Sollicitatie eisen ebola
Artsen zonder Grenzen is met spoed op zoek naar verpleegkundigen die in ebolaklinieken in West-Afrika willen werken. Heeft het zin om te solliciteren? Bekijk de specifieke eisen>>>

Nienke Berends

Of registreer je om te kunnen reageren.