Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Poll: zou jij een patiënt met ebola verplegen?

De Spaanse verpleegkundige die besmet raakte met ebola verpleegde een missionaris die ook besmet was met het virus. Aan tv-programma Nieuwsuur vertelt de Spaanse vakbond dat de besmetting zorgt voor veel onrust en dat veel verpleegkundigen zich - net als in Afrika - ziek melden uit angst voor een ebola-besmetting. Zou jij een patiënt met ebola verplegen?
Poll: zou jij een patiënt met ebola verplegen?

Stem op de poll.

 

 

Nursing Connect
Waarom zou jij wel of geen patiënten met ebola willen verplegen? Discussieer mee in Nursing Connect.

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

6 reacties

 • Gt belang

  Als ik de berichten over van ebola besmette gezondheidswerkers en andere personen lees. Schrik ik enorm. Ik verpleeg regelmatig patienten die in isolatie moeten. Daar ben ik niet zo snel bang zelf besmet te worden.Maar als ik weet heb van een patient, met ebola dan ben ik daar, wijze van spreken, mijlen ver vandaan. M.a.w. mij zie je niet bij een ebola-besmette patient.

 • a.c. Splint-Keilman

  ja, moet volgens het beroepsprofiel.

 • tg Kap

  zoals een collega al zei ;liever me vrijwillig opgeven zodat ik weet wat ik moet doen dan voor t blok gezet worden..
  Ik werk in de thuiszorg dus daar kom je de patienten ws nog eerder tegen .hopen dat mijn baas erop voorbereid is...

 • G Romkes

  Je bent verplicht toch? Je mag als verpleegkundige geen onderscheid maken tussen patiënten...

 • B Hengeveld

  Die poll gaat niet de goede kant op... Een veilige procedure moet, zo lees ik elders, wel zeer goed en onder toeziend oog geoefend worden.

 • Jos Kaldenhoven

  Het enige verpleegkundig-correcte antwoord is natuurlijk 'ja'.... Heb hetzelfde meegemaakt in de jaren 80 toen de HIV opkwam. Ook toen was er weinig over bekend, en ook toen was mijn antwoord 'ja'. Heb toen ook een kind met HIV verpleegd. En toch.... mijn gevoel zegt: eerst maar eens goed weten wat een veilige procedure is rond het verplegen van metebola besmette mensen...

Of registreer je om te kunnen reageren.