Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Module over indiceren in de wijk populair

Er is veel belangstelling voor de module vakbekwaam indiceren van de Stichting Bevordering Wijkverpleegkunde. Afgelopen maanden deden ruim 60 verpleegkundigen mee. Na de zomervakantie starten nieuwe modules waarvoor al meer dan 100 verpleegkundigen zich hebben aangemeld.
Module over indiceren in de wijk populair
Foto: ANPfoto

Met de overgang naar de Zorgverzekeringswet gaan verpleegkundigen zelf indicaties stellen. 'Er wordt nogal wat verwacht van de wijkverpleegkundige. Lang niet iedereen is hier nu al voldoende voor toegerust. Indiceren is een kunde, je leert het niet op de hbo-v en ook niet in een workshop van twee uurtjes', zegt lector Wijkzorg Henk Rosendal, oprichter van de SBW. Daarom introduceerde de SBW eerder dit jaar de module vakbekwaam indiceren: in acht dagdelen wordt de verpleegkundige geschoold in de nieuwe terminologie, onderliggende theorieën en de geheel andere aanpak van indiceren en zorg toewijzen.

Nieuwe modules

De module blijkt erg populair, bij zowel individuele verpleegkundigen als zorginstellingen die hun werknemers op cursus sturen. Inmiddels hebben al meer dan 60 verpleegkundigen de module afgerond en een certificaat behaald. Na de zomervakantie starten de nieuwe modules en er zijn al aanvragen voor meer dan tien groepen (gemiddelde groepsgrootte is 12 verpleegkundigen).

Dossier langdurige zorg
Wat verandert er allemaal als zowel de verzorging als de verpleging in 2015 worden overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet (Zvw)? In dit dossier proberen we het zo goed mogelijk voor je bij te houden.

Marloes Oelen

5 reacties

 • A. Delissen

  Als een van de eerste heb ik de module gedaan bij SBW. Het is een must en werkelijk aanrader! Je blijft ook op de hoogte van regel- en wetgeving en wat de Zorgverzekeraars belangrijk vinden. Een super docent, Jose legt alles uit. Een aanbeveling voor alle wijkverpleegkundige. Succes Annemie

 • Sabine Bennink

  Wat zijn de vooropleiding eisen? Niv.4 of 5?

 • Gerrie Henzen

  Waar wordt de cursus gegeven? En waar kunnen we deelname aan de cursus melden?

 • Marijke Langewouters

  Lijkt mij ook een erg interessante module.
  Waar kan ik opgeven om deel te nemen?

Of registreer je om te kunnen reageren.