Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Zelfstandigen, meld je bij je gemeente'

Om na 1 januari 2015 ook via de wmo hun werk te regelen, moeten zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden nu contact leggen met de gemeente.
'Zelfstandigen, meld je bij je gemeente'
Foto: ANP

Dat zegt V&VN-woordvoerster Francis Bolle. 'Gemeenten hebben de zelfstandigen vaak niet in beeld', waarschuwt Francis Bolle. 'Meld dan ook bij je gemeente dat je ook na 1 januari 2015 je cliënten wilt bedienen. Anders mis je de boot en heb je geen werk.'
De hervormingen in de langdurige zorg leiden tot grote veranderingen. Een groot deel van de AWBZ gaat 1 januari 2015 naar de Zorgverzekeringswet, waarvoor zorgverzekeraars nu de inkoop regelen. Een deel gaat naar de Wmo via gemeenten. Zorgverzekeraars kopen nu al bijna niet in bij zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden.

V&VN: 'Mbo-verpleegkundige kan zzp'er blijven'
Eerder was er even sprake van dat mbo-verpleegkundigen en verzorgenden hun cliënten zouden kwijtraken. Dit lijkt mee te vallen... Lees meer>>>

Op dit moment wordt een onderzoek uitgevoerd in opdracht van het ministerie van VWS. Met dit onderzoek wil het ministerie meer te weten komen over de belemmeringen die deze zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden ondervinden bij het ondernemen. De hervorming langdurige zorg kan een van de belemmeringen zijn. Je vindt het onderzoek op www.zorgprofessional.onderzoek.nl. De resultaten worden in september verwacht.

Nienke Berends

Of registreer je om te kunnen reageren.