Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Duitse verpleegkundige bekent 30 moorden

Een Duitse verpleegkundige heeft de moord op dertig patiënten bekend in gesprekken met een psychiater. Dat bleek vandaag tijdens het proces tegen de verpleegkundige.
Duitse verpleegkundige bekent 30 moorden
Foto: ANP foto / Ino Wagner

De Duitse verpleegkundige staat terecht voor de moord op drie patiënten en poging tot moord op twee patiënten in de periode van 2003-2005. Het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel nog meer dan 170 verdachte gevallen. Dat melden de Duitse media.

Hartmedicatie

In gesprekken met een psychiater heeft hij toegegeven dat hij dertig patiënten op de intensive care van het Delmenhorster ziekenhuis in Bremen zijn overleden, nadat hij het hartmedicijn Gilurytmal toediende. Bij een overdosis  kan dit middel leiden tot levensbedreigende hartritmestoornissen en hypotensie, zo meldt Spiegel Online. Zestig patiënten bij wie hij het middel eveneens toediende, overleefden het. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij ook in het ziekenhuis in Oldenburg patiënten gedood, maar dat ontkende hij vandaag.

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.