Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuwe beroepscode verpleegkundigen en verzorgenden gepresenteerd

Vanmiddag is de nieuwe beroepscode voor verpleegkundigen en verzorgenden gepresenteerd. In deze nieuwe versie van de Beroepscode hebben voor het eerst alle verschillende beroepsverenigingen en vakbonden samengewerkt.
Nieuwe beroepscode verpleegkundigen en verzorgenden gepresenteerd
Foto: Arno Massee

Naast de vernieuwde beroepscode is er ook een poster te downloaden, waarop de belangrijkste punten uit de beroepscode staan zonder verdere toelichting. Beide documenten zijn te downloaden onderaan dit bericht.

Samenwerking

Voorheen waren er maar liefst vier beroepscodes voor verpleegkundigen en verzorgenden, van verschillende beroepsverenigingen en vakbonden. Nu is voor het eerst samengewerkt door Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN), NU'91, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, Healthcare Christian Fellowship Nederland (HCF), Reformatorisch Maatschappelijke Unie (RMU) sector Gezondheidszorg en Welzijn 'Het Richtsnoer' en CGMV vakorganisatie voor christenen.

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • agnes wouters-boesten

    Ik hoop dat ik via deze site informatie kan ophalen die in nodig heb.

Of registreer je om te kunnen reageren.