Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige vastgehouden en bedreigd

Een verpleegkundige is op kerstavond korte tijd vastgehouden en bedreigd in een woning in Den Haag.
Verpleegkundige vastgehouden en bedreigd
Foto: ANP/Bas Czerwinski

De verpleegkundige ging naar de woning om 62-jarige Hagenaar te helpen die mogelijk een epileptische aanval had. Toen de man medicatie eiste die de verpleegkundige hem niet mocht geven, sloeg de stemming om. De bewoner bedreigde de man met een hockeystick.

Aangifte

Toen de politie arriveerde stond de man op de galerij voor de woning met de hockeystick nog in zijn handen. Hij werd door agenten overmeesterd en is aangehouden. De man bleek duidelijk onder invloed van alcohol te zijn en gedroeg zich recalcitrant, zo meldt de politie in een bericht. De verpleegkundige heeft aangifte gedaan van bedreiging en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Tips voor veilig werken in de thuiszorg
Ralph Gelissen, weduwnaar van de wijkverpleegkundige die in 2013 door een cliënte werd vermoord, geeft verpleegkundigen tips om zichzelf te beschermen of op te komen voor hun eigen belangen Lees meer >>>

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • H Fluit

    Hier zouden we ons dus met zijn allen heel boos over moeten maken!!
    Ik vind het in elk geval verschrikkelijk, en ik hoop dat deze verpleegkundige goed begeleid wordt hierbij.

Of registreer je om te kunnen reageren.