Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nog steeds veel klachten over Thyrax®

Het bijwerkingencentrum Lareb ontvangt nog steeds veel klachten over de verplakkingswijziging van Thyrax®.
Nog steeds veel klachten over Thyrax®
Nog steeds veel klachten over Thyrax® - Foto: Arno Massee

Door een uitzending van het televisieprogramma Radar ontving Lareb afgelopen weken meer dan 2000 meldingen over bijwerkingen bij het gebruik van Thyrax®. Het bijwerkingencentrum start een vervolgonderzoek om een beter beeld te krijgen van de mogelijke achtergronden en gevolgen van de verpakkingswijziging.

Doordrukstrips

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) waarschuwde in het najaar van 2014 voor bijwerkingen door een wijziging van de verpakking. De oorspronkelijke bruine glazen flessen zijn vervangen door doordrukstrips. Sinds de nieuwe verpakking worden er meer meldingen gemaakt van bijwerkingen die wijzen op hyperthyreoïdie, een te hoge concentratie schildklierhormoon in het bloed.

Bijwerkingen
Wat moet je doen bij een patiënt die dit middel gebruikt en last heeft van bijwerkingen? Lees meer >>>

Indicatie

Thyrax® is geïndiceerd als vervangingstherapie bij hypothyreoïdie van elke etiologie. Ook wordt het gebruikt voor onderdrukking van schildklierstimulerend hormoon (TSH) en na radiologische en/of chirurgische behandeling van schildklierkanker.

Bekijk de uitzending van Radar

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.