Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Anna Reynvaanprijzen voor intensive care projecten

De Anna Reynvaanprijzen zijn uitgereikt aan verpleegkundigen die onderzoek deden op de intensive care. Mark van den Boogaard wint de Wetenschapsprijs voor zijn model voor vroegtijdige herkenning van delier bij patiënten op de ic. Margo van Mol krijgt de praktijkprijs voor de begeleiding van familieleden van ic-patiënten.
Anna Reynvaanprijzen voor intensive care projecten

De Anna Reynvaanprijzen zijn vandaag – donderdag 28 mei – uitgereikt in de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Begeleiding familie

IC-verpleegkundige Margo van Mol ontving de Praktijkprijs voor haar programma om de begeleiding van familieleden van ic-patiënten te verbeteren. Samen met de Stichting Family and patiënt-centered Intensive Care ontwikkelde zij dagboeken, informatiefolders en overlegvormen.

Delier voorspellen

De Wetenschapsprijs ging naar Mark van den Boogaard van de Radboud Universiteit. In 2012 toonde Van den Boogaard al aan dat het PRE-DELIRIC model een toegevoegde waarde is bij het voorspellen van delier bij ic-patiënten. In een internationaal onderzoek onder acht IC-units in zes landen valideerde hij het PRE-DELIRIC model. Daarom ontvangt hij de wetenschapsprijs voor beste wetenschappelijke publicatie.

Familieparticipatie

Verpleegkundestudent Simone van Driel van de Hogeschool Utrecht schreef een prijswinnend artikel over de rol van de verpleegkundige bij  familieparticipatie op de ic.

Foto

  • Alle genomineerden van de Anna Reynvaan Prijzen en hun aanhang

    Alle genomineerden van de Anna Reynvaan Prijzen en hun aanhang

    Foto: Margot Hamel

Marloes Oelen

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.