Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundige maakt fouten door hoge werkdruk

Bijna vier op de vijf verpleegkundigen in het ziekenhuis (79 procent) ervaren regelmatig of zelfs altijd hoge werkdruk. Bij meer dan de helft (54 procent) heeft deze druk geleid tot het maken van één of meerdere fouten.
1.jpg

Dat blijkt uit het onderzoek dat het nieuwe AVROTROS-programma Zorg.nu, in samenwerking met beroepsvereniging V&VN, heeft gehouden onder bijna 1300 verpleegkundigen. Vanavond is de uitzending, waarin ook Nursing-columnist Sandra Kleefstra aan het woord komt. Zij schreef er een blog over. 

Workshop Zorg voor Tijd
Te weinig personeel verhoogt de werkdruk, maar kun je ook zelf anders met je tijd omgaan? Gabriëlle Verbeek schreef er een boek over. We mogen er 5 verloten! Ook geeft Gabriëlle op 6 december een workshop op de Nursing Experience. Bekijk hier het programma >>> 

Verpleegkundige fouten

Het maken van een fout, ook als die geen schade toebracht aan de patiënt, levert de verpleegkundigen slapeloze nachten op en maakt ze onzeker en gespannen. Bijna een kwart (24 procent) van de verpleegkundigen heeft overwogen te stoppen met het werk vanwege het risico op het maken van een fout. Bijna de helft van de ondervraagde verpleegkundigen, 47 procent, geeft aan niet voldoende tijd te hebben voor de patiënt.

De eerste aflevering van Zorg.nu is vanavond op televisie, ook Nursing-blogger en columnist Sandra Kleefstra komt in beeld. 

Verpleegkundige meer kans op burn-out na incident
Verpleegkundigen en artsen die betrokken zijn bij een patiëntveiligheidsincident hebben een hoger risico op burn-out.
Lees meer>>>

Nienke Berends

Of registreer je om te kunnen reageren.