Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nursing Outcomes Classification (NOC) nu via app beschikbaar

Verpleegkundige zorgresultaten (NOC) is nu ook via een app beschikbaar. In juni verscheen ook al de NIC via een app.
unnamed (1).png

De NOC-app is gebaseerd op de vierde, herziene Nederlandse editie die weer een vertaling is van de zesde Amerikaanse druk. De app, uitgegeven door Bohn Stafleu van Loghum, biedt een gestructureerde indeling van verpleegkundige diagnoses en zorgresultaten. De NOC (Nursing Outcome Classification) classificeert de zorgresultaten, die toestand, gedragingen, opvattingen of belevingen van een patiënt beschrijven die het gevolg zijn van verpleegkundige interventies. 

Download de app voor iPhone 

Download de app voor Android

App winnen?
De NOC-app kost €34,99 en Nursing mag drie gratis downloads weggeven. Stuur een mail naar nursing@bsl.nl o.v.v. ‘app NOC’, motiveer waarom je de 'm wilt winnen en wij nemen contact met je op.  Deze actie is inmiddels verlopen!

Ook de NIC (Nursing Interventions Classification) is via app beschikbaar. Meer informatie>>>

Wat is de NOC precies?

NANDA, NIC, NOC, Omaha System, ICF en RAI zijn termen die je de laatste tijd veel tegenkomt. We hebben er allemaal wel eens over gehoord, maar wat kun je ermee in de praktijk? Een korte samenvatting van de NOC>>>

Nienke Berends

Of registreer je om te kunnen reageren.