Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Richtlijnen voor omgaan met dementie in het ziekenhuis

Een aanvulling op de richtlijn Diagnostiek en Behandeling van Dementie (2014) moet de kwaliteit en veiligheid van zorg voor patiënten met dementie in het ziekenhuis verbeteren.
1.JPG

Voor de aanvulling is een selectie van de belangrijkste probleemsituaties in het ziekenhuis gemaakt en beschreven. Daarnaast is wetenschappelijke en praktijk gebaseerde kennis en ervaring verzameld en zijn aanbevelingen opgesteld omtrent het bieden van adequate zorg voor patiënten met dementie in het ziekenhuis. Deze aanbevelingen gaan bijvoorbeeld over de beste omgevingsfactoren, het vaststellen van pijn, de communicatie met de patiënt en zijn naasten en belangrijke factoren bij screening en ontslag van patiënten met dementie.

De aanvulling of het 'Addendum dementie' is hier te downloaden

Gratis dementieposter
Nu te downloaden op Nursing.nl: een poster met de vier meest voorkomende vormen van dementie en hun belangrijkste overeenkomsten & verschillen.
Download poster>>>

De Nederlandse Vereniging voor Klinische Geriatrie coördineerde de richtlijn, V&VN Geriatrie & Gerontologie, V&VN Verpleegkundig Specialisten en V&VN Neuro & Revalidatie leverden een bijdrage aan de ontwikkeling hiervan.

Nienke Berends

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.