Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

AMC presenteert boekje met EBP-casussen

Alle casussen zijn uitgevoerd door verpleegkundigen, sommige staan ook in de EBP-rubriek van Nursing.
1supernurse.jpg

'Hoe vaak moet je een venflon flushen?', 'Wat is een juiste indicatie voor bloedafname?', en 'Hoe maak je een verstopte maagsonde schoon?': drie voorbeelden uit het boekje met 20 CAT's (critically appraised topics) uit 2016 en 2017, dat het AMC deze week uitbracht. Ook zijn daarin CAT's uit andere ziekenhuizen opgenomen, zoals het Waterlandziekenhuis, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Noordwest Ziekenhuisgroep en het OLVG.

Sepsis, neusmaagsonde

Andere onderwerpen zijn onder meer de behandeling van sepsis op de ic, de controle van de locatie van een neusmaagsonde, het slaap-waak ritme van een pasgeborene, en de wachttijd tot een klinische beslissing met behulp van POCT op de SEH.
Het AMC bracht deel 1 van het CAT-boekje uit in 2013, deel 2 in 2015 en de huidige versie in 2017. Ze zijn alledrie te downloaden via de site van het AMC.

Wil je zelf kennismaken met EBP, of wil je er meer van weten, kom dan op 28 september naar ons symposium EBP in 1 dag.

EBP in Nursing

Onder meer de CAT's 'Is het beter om vitale functies continu of intermetterend te flushen?' en 'Is het raadzaam om standaard de blaas te katheteriseren na postoperatieve retentie?' verschenen ook in Nursing. 

Alleen al voor de evidence based practice casussen in Nursing zou je een abonnement willen nemen, ja toch? Dan is dit je kans >>>

Margot Hamel

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.