Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Pijn-app wint innovatieprijs

Het OLVG werkt aan een app waarmee patiënten straks op ieder moment kunnen aangeven in welke mate zij postoperatieve pijn hebben. De app kreeg vorige week een innovatieprijs van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen (STZ).
apps.jpg

De 'PIJN app' geeft patiënten een ‘tool’ waarmee zij betrokken kunnen zijn bij de behandeling van pijn. Met de app kunnen patiënten na een operatie zelf pijn registreren. De applicatie staat in verbinding met het patiëntendossier (EPD). Wanneer de patiënt ernstige pijn registreert, krijgt het pijnteam van de anesthesie een melding en kunnen zij snel reageren.

Prijs gewonnen

De app won afgelopen donderdag de zogenaamde STZ-innovatiechallenge 2017, een wedstrijd van de Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen in Nederland. Hij werd geselecteerd uit 28 inzendingen. De top drie bestond verder uit de ‘Permanent Breast Seed Implant’ (PBSI) trial van het Franciscus Gasthuis & Vlietland en de ‘Zakkaartjes App’ van Interactive Studios in samenwerking met het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Volgens de jury draagt de app van OLVG het meest bij aan patiëntenzorg en is deze geschikt voor een brede implementatie, ook in andere ziekenhuizen. Let op: de app is nu dus nog niet beschikbaar. Meer informatie>>>

Meer over pijn 

Wat is pijn en hoe ontstaat het>>>
Hoe breng je de pijn in kaart en meet je de pijn>>> 
Hoe behandel je pijn?>>

Nienke Berends

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.