Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nieuw: bundel over financieren palliatieve zorg

Informatie over indiceren, declareren en andere financiën omtrent palliatieve zorg: wijkverpleegkundigen kunnen die nu gemakkelijk vinden in de Handreiking Financiering Palliatieve Zorg.
1financiering.jpg
Nieuwe handreiking over financiering palliatieve zorg.

De handreiking beschrijft hoe de palliatieve zorg in 2018 gefinancierd wordt. Aan de hand van een fictieve casus over de terminale patiënte Olivia, komt aan bod hoe verschillende vormen van palliatieve zorg te bekostigen zijn en hoe het zit met indicatiestelling. Ook geeft de handreiking een beeld van de knelpunten tot nu toe, en hoe die volgend jaar wel of niet opgelost zullen zijn. De handreiking gaat zowel over ziekenhuiszorg als thuiszorg en hospicezorg.

ThuiszorgHoe kun je als wijkverpleegkundige voorspellen hoeveel en welke zorg iemand thuis nodig heeft? Lees het in dit artikel op nursing.nl

Veranderingen

De handreiking speelt in op de veranderingen in de financiering van de palliatieve zorg, die in 2018 ingaan. Zo komt er een aanpassing voor de indicatiestelling VV10 (Wlz) en voor de zorgactiviteiten in het ziekenhuis. De handreiking is opgesteld door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en Palliactief, de vereniging voor professionele palliatieve zorg. Met de handreiking willen zij zorgverleners en zorgadministrateurs voorbereiden op de wijzigingen. 

boosWijkverpleegkundigen maken zich kwaad om plannen van zorgverzekeraars over indicatiestelling in 2018. 

Brenda Dijkslag-Kluijver

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.