Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

GrowWork - verstand van zorg


GrowWork is een HR-dienstverlener met verstand van zorg en kennis van de arbeidsmarkt. Wij helpen zorgprofessionals aan passend werk en de mogelijkheid zich te ontwikkelen. En wij ondersteunen zorgaanbieders, zorgverzekeraars en zorgoverheden om goede, duurzame en betaalbare zorg te realiseren. Oplossingen liggen op het gebied van detachering, werving & selectie, scholing of een mix hiervan. Dit integrale karakter van ons aanbod is uniek en onderscheidt GrowWork van andere bureaus in deze markt.

Wat kan GrowWork voor jou betekenen?

  • Wij helpen je om je dromen op het gebied van werk én ontwikkeling waar te maken. Of je nu jarenlange ervaring meebrengt, een switch wilt maken of net uit de schoolbanken komt.
  • Wij kennen de zorginstellingen binnen jouw regio als onze broekzak. De kans dat je een baan vindt die écht bij je past, wordt met ons een stuk groter! 
  • Een hoogwaardig opleidingsbureau waarin we jou een breed aanbod van opleidingen en trainingen aanbieden, gericht op zowel vakinhoudelijke kennis als persoonlijke vaardigheden. 
  • Kom jij net uit de schoolbanken of wil je een switch maken van bijvoorbeeld GGZ naar wijkverpleging? Meld je dan aan voor een van onze Talentprogramma’s.
  • Reken tijdens je opdracht op coaching en begeleiding. Hierdoor kun jij jezelf extra snel ontwikkelen.
  • Via onze site heb je toegang tot een online platform. Na één inlog ontvang je gepersonaliseerd nieuws en interessante evenementen, maar ook vacatures die bij jou profiel passen.
  • Project of werk binnenkort afgelopen? Geen paniek! Jouw recruiter gaat proactief aan de slag voor de vervolgstap in jouw carrière: van werk tot ontwikkeling.

Kijk op growwork.nl voor meer informatie en ons vacatureaanbod.

DE DAG VAN...

In deze rubriek portretteert GrowWork verpleegkundigen, die werken binnen de nieuwe context van zorg.

 

KosDe dag van... Jochem Kos, projectverpleegkundige bij GrowWork
Ik werkte met veel plezier in de jeugdpsychiatrie, maar was ook op zoek naar een nieuwe prikkel en uitdaging. Op dat moment werd ik benaderd door GrowWork en binnen een maand ging ik aan het werk als wijkverpleegkundige.
Lees verder

AnitaDe dag van... Anne-Marie de Jong, wijkverpleegkundige bij de Zorgcirkel
'In 32 jaar heb ik alle branches wel gehad. Ik werkte altijd intramuraal en ik wilde graag extramuraal. Door de veranderende taak van de wijkverpleegkundige is de overstap aantrekkelijker geworden.'
Lees verder
AnitaAnita Jansen, verpleegkundige bij Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe
'Als verpleegkundige niveau 4 probeer ik elke dag weer de kwaliteit van zorg te verbeteren. Zo onervaren als ik een jaar -geleden bij de Zorggroep binnenkwam, zoveel kennis heb ik inmiddels opgedaan om echt een bijdrage te kunnen leveren.'
Lees verderFrancisFrancis Bloemendal, Hoofd Zorg en Welzijn bij Zorgspectrum
Vorig jaar was ik nog coördinerend wijk-verpleegkundige met teamleiderstaken. Nu werk ik alweer vier maanden als hoofd Zorg en Welzijn bij Zorgspectrum. Die switch leek ingewikkelder dan het is.'
Lees verder

 


YoeriYoeri van Oosterhout, projectverpleegkundige Google Glass bij Argos Zorggroep
‘Ik heb zo’n unieke baan, dat vind je nergens! Ik onderzoek nu hoe we met Google Glass de kwaliteit van zorg kunnen verbeteren.’
Lees verder

 


TinekeTineke Pietersz, zelfstandig verpleegkundige
‘In 2004 koos ik bewust voor het zelfstandig ondernemerschap. Als zzp’er krijg ik vaak mooie opdrachten, waar ik echt mijn expertise in kwijt kan. Door eigen baas te zijn, kan ik mij veel meer focussen op de opdracht en heb ik minder ballast.'
Lees verderAnnelieAnnelie Vlaskamp, verpleegkundige niveau 5
'Direct na mijn opleiding hbo-v kon ik bij Carintreggeland als verpleegkundige aan de slag. Ik werkte op verschillende locaties en stond continu aan het bed van de cliënt. Nu ik werk als wijkverpleegkundige, heb ik veel meer contact met het sociale netwerk in de wijk.
Lees verder

 


ErikaErika van Barneveld, verpleegkundige niveau 5
'Mijn primaire doel? Dat is het waarborgen van de kwaliteit van zorg. Ik werk nu negen maanden als verpleegkundige bij Topaz, een innovatieve zorgorganisatie. Mijn functie is relatief nieuw. Voorheen stond je als verpleegkundige niveau 5 alleen maar aan het bed, maar het takenpakket is nu veel uitgebreider.
Lees verder

 

JudithJudith van Hoof, wijkverpleegkundige niveau 5
'Judith werkt als wijkverpleegkundige bij Surplus Zorg, een Brabantse zorgorganisatie. “Mijn functie is heel divers. Als wijkverpleegkundige ben je de spil in de wijk als het gaat om zorg, wonen en welzijn. Wat mijn functie nóg leuker maakt, is dat ik vaak betrokken ben bij nieuwe ontwikkelingen.
Lees verder

 

HannekeHanneke Wickel, kwaliteitsverpleegkundige verpleeghuis Reinalda
'Ik ben bij Reinalda gekomen via GrowWork’s talentprogramma, waar de opleiding Kwaliteitsverpleegkundige onderdeel van is. Daar heb ik echt heel veel aan gehad. Ik heb nu een hele mooie baan met veel vrijheid. Ik ben dol op onze ouderen en su-per-trots op dit huis.'
Lees verder

 

Marcia VreugdenhilMarcia Vreugdenhil, wijkverpleegkundige bij Laurens
'Zo snel kan het dus gaan. Begin dit jaar studeerde ik af aan de hbo-v. En nu ben ik al wijkverpleegkundige van twee zorgteams met elk zo’n tachtig cliënten. Een heel uitdagende baan! Ik ben verantwoordelijk voor het hele zorgproces, maar focus nu vooral op indiceren. Dat is écht prioriteit nummer één!'
Lees verder


EXPERT AAN HET WOORD

Annemarie Koopman

Annemarie Koopman, Directeur Zorg

De kwaliteit van ouderenzorg écht verbeteren?
De kwaliteit van ouderenzorg moet fors beter, aldus het recente IGZ-onderzoek. Maar hoe doe je dit nu écht? Annemarie Koopman van GrowWork geeft haar klip-en-klare visie op dit complexe vraagstuk.
Lees verder

Is het 'nieuwe werken in de wijk' haalbaar?
Vijf tips om de kwaliteit van zorg écht te verbeteren. Namelijk: meer (wijk)verpleegkundigen, dicht bij het primair proces, planmatige inzet, extra competenties en facilitering van de context. Met dit laatste punt valt of staat de hele transitie.
Lees verder

Geautomatiseerd classificeren? Zo wordt het een succes!
Per 1 januari 2017 moeten alle aanbieders van wijkverpleging verplicht werken met een geautomatiseerd classificatiesysteem. Maar veel zorgverzekeraars sturen al op invoer per 1 januari 2016. Versnelde invoering wordt beloond met een tariefsverlaging, maar daarin schuilt ook een aantal gevaren.
Lees verder

Q&A

Loondienst of ZZP na de wet CBA. Wat je moet weten
Met de inwerkingtreding van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) verandert er veel voor de zzp’er. Ook in de zorg. Past het zzp-schap onder de Wet DBA nog bij jou? We zetten vijf belangrijke punten op een rij.
Lees verder

(Kwaliteits)verpleegkundige verpleeghuis. Nieuwe rol, nieuwe uitdaging!
Werken in het verpleeghuis niet uitdagend genoeg voor mbo- en hbo-verpleegkundigen? Integendeel! Door alle vernieuwingen in de verpleeghuiszorg liggen er volop uitdagingen. Zeker op de werkvloer, waar de veranderopdracht enorm is. Veel verpleeghuizen introduceren daarom de nieuwe rol van (kwaliteits)verpleegkundige. Maar hoe weet je of die nieuwe rol bij jou past?
Lees verder

De wijkverpleegkundige verzuipt, niveau 4 bloedt dood? Dat kan anders!
Wijkverpleging is drastisch veranderd. Eigen regie, ‘ontzorgen’ en zo lang mogelijk thuis is het devies. Met als doel: goede en betaalbare zorg. De wijkverpleegkundige is daarbij de spil. Maar zij verzuipt bijna door alle opdrachten en rollen. Terwijl niveau 3 en 4 het gevoel hebben dat ze niets meer mogen. En de rest van het team regelmatig de hakken in het zand zet bij ‘ontzorgen’. Kortom: tijd voor een paar tips voor een betere samenwerking.
Lees verder

Verpleegkundigen indiceren en organiseren: what's next?
Vanaf 1 januari 2015 vervalt de huidige indicatiestelling door het CIZ in de wijk. Vanaf dan is de wijkverpleegkundige aan zet. Zij bepaalt welke zorg de cliënt nodig heeft én wie deze zorg uitvoert. Het lijkt op de ouderwetse wijkverpleegkundige van vroeger. Of toch niet? Kortom: what's new en what's next?
Lees verder

(Wijk)verpleegkundigen als zorgregisseur?
De zorg verandert ingrijpend. Eigen kracht, eigen regie en zo lang mogelijk zelfstandig zijn de nieuwe uitgangspunten. Dat vraagt om een stevige regie op zorg én (wijk)verpleegkundigen met de juiste competenties.
Lees verder

Wat maakt Omaha System zo ‘hot’?
Veel zorginstellingen stappen over op Omaha System als classificatiesysteem. Maar waarom eigenlijk? Wat maakt wijkverpleegkundigen zo enthousiast over het systeem? We zetten de voordelen op een rij.
Lees verder

Nieuwe trend: projectverpleegkundige
Steeds vaker worden senior verpleegkundigen projectmatig ingezet om de benodigde veranderingen te realiseren. Werken op projectbasis lijkt een nieuwe trend. Maar hoe bepaal je of het iets voor jou is? Met de volgende inzichten en tips!
Lees verder