Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ik vind mondzorg geven vies. Wat nu?

Ik vind mondzorg geven vies. Wat nu?

‘Het kán ook vies zijn. En lastig. Vaak willen cliënten het niet eens. Met name dementerende cliënten willen je nog wel eens afweren. Maar slechte mondzorg heeft hele nare gevolgen. Bedenk ook eens hoe je daar zelf mee om zou gaan. Je wilt toch je kleinkinderen op schoot nemen en knuffelen. Of een gesprek voeren met je familie. Daarbij  is een slechte adem niet prettig. Erken zelf dus het belang van goede mondzorg bij je cliënten. En houd in je achterhoofd: alles went.'

 

Meer informatie:

Astraia Rühl, coördinator kwaliteitsbeleid Beroepsvereniging van Verpleeghuisartsen en Sociaal Geriaters en betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe richtlijn mondzorg.

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.