Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Moet ik als helpende ook poetsen?

'Je leert in je opleiding wel huishoudelijke taken zoals het schoonmaken van een appartement, poetsen en onderhouden van kleding en schoeisel, eten klaarmaken. Je zult dan ook in de praktijk deze opdrachten moeten uitvoeren om het te kunnen laten aftekenen. Maar in de praktijk ben je als helpende veel bezig met de basiszorg. Je hoofdtaak is het verzorgen/douchen en aankleden van de zorgvrager.'

Cindy Jansen, praktijkopleider Vitalis Woonzorg Groep (De Horst/Kronehoef en Vonderhof/Casatonda) in Eindhoven

Eén reactie

  • Amy Ritzema

    Ik vond het erg prettig dat ook dit bij de opleiding erbij in zat. Aangezien je toch voor situaties kan komen te staan waardoor 'jij' wel de aangewezen persoon ervoor bent die het huishoudelijke gedeelte tot zich moet nemen. En dan is het altijd handig om te wezen hoe alles werkt binnen jouw organisatie. En vindt dat het bericht wat Cindy Jansen schrijft wel erg goed want inderdaad de hoofdtaak die ik ook binnen mijn organisatie heb is het verzorgen/douchen en aankleden van de zorgvrager. Maar daarnaast ook de zelfredzaamheid stimuleren denk ook dat dit niet vergeten mag worden tot een hoofdtaak aangezien het vaak al snel door mensen uit handen wordt genomen. Terwijl zij zich vaak genoeg erop verkijken wat de zorgvrager(s) eigenlijk daadwerkelijk zelf nog allemaal kunnen doen. Ook al is het misschien het gezicht wassen of de handen toch is het iets wat ze nog zelf kunnen doen en blijf dit soort dingen ook gewoon motiveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.