Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Moet je een actieve/passieve tillift met 1 of met 2 mensen bedienen? Zijn hier wettelijke richtlijnen voor?

In principe is één verzorgende voldoende om een actieve of passieve tillift te bedienen. Of je daarbij nog collega's inschakelt, is erg afhankelijk van de situatie. Sommige cliënten zijn niet in staat goed mee te werken bijvoorbeeld. Het gaat dan ook niet meer om het bedienen van de tillift, maar om het begeleiden van de cliënt. Bekijk daarom per situatie wat prettig is. Er bestaan geen richtlijnen die aangeven met hoeveel mensen je helpt bij het bedienen van een tillift.

 

Meer informatie:

Suzanne Bouwman, medewerker Tilcentrum

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.